Afgelopen zaterdag 23 juni werd er voor de 1e keer een Blacklight badminton toernooi georganiseerd door leden van de Badminton Duovereniging Veenendaal. Het opbouwen en aanbrengen van de lijnen werd door een aantal vrijwilligers gedaan om alles in gereedheid te krijgen voor de middag en avond. ‘s Middags was het de beurt aan de junioren die van 16.00 uur tot 18.30 uur in het blacklight hun toernooi speelden. De deelnemers waren in het wit of neon gekleed zodat de blacklight lichten hun werk konden doen. Met speciale verf werden de deelnemers nog beter zichtbaar en sommigen hadden zelfs hun schoenen erop aangepast. Na een paar uur spelen was er de prijsuitreiking en daarna de patat en frikandellen (verzorgd door De Maes cateringservice). De middag was in in ieder geval geslaagd.

 

Voor de senioren werd er begonnen om 19.00 in de vorm van een toernooi, de vrijwilligers van het toernooi hadden een schema opgezet en werd er gestreden wie de “beste” ploeg zou worden. Maar voordat dit begon werden ook de senioren voorzien van de speciale verf op hun gezicht, armen en benen om een zo’n leuk mogelijk effect te krijgen i.c.m. de blacklight. Voor de spelers die niet hoefden te spelen, waren er diverse hapjes en drankjes (ook verzorgd door De Maes cateringservice) beschikbaar waar goed gebruik van werd gemaakt. Dit toernooi was allemaal in de sfeer van sportiviteit en schik hebben, dat is het ook geworden. Rond 21.30 was het toernooi afgelopen en werden de uitslagen bekeken en werden de winnaars gehuldigd. De organisatie wil iedereen bedanken voor de leuke, gezellige maar vooral sportieve dag en voor de hulp die ze kregen bij het opruimen van de zaal. Dit Blacklight toernooi zal zeker een vervolg gaan krijgen.

 

1e Blacklight toernooi BDV groot succes