Informatie voor alle jeugdspelers.
We naderen het einde van het badmintonseizoen 2017-2018.
Voor de laatste speelavond / jeugdtraining sturen we alvast een aantal punten voor het nieuwe seizoen.


Speeldagen / jeugdtrainingen
-De laatste speeldatum van dit seizoen is donderdag 12 juli.
-De eerste speeldatum voor het nieuwe badmintonseizoen is dinsdag 28 augustus.
-De trainingen zijn ook in het nieuwe seizoen in sporthal de Vallei.
Jos Bosschaart verzorgt ook in 2018-2019 de jeugdtrainingen (en regiotrainingen) van BC Veenendaal.
De recreantengroep op dinsdag wordt weer begeleid door Bernard van Zetten en Timo de Koning.
De pupillengroep op donderdag wordt weer begeleid door Petra Meerkerk, Betsie Bouman en Patrick van der Neut.

In het nieuwe badmintonseizoen zijn weer de jeugdtrainingen op de dinsdag en donderdag. Alleen zijn de tijden op de donderdag met 15 minuten gewijzigd.

* Op de dinsdag is er een jeugdtraining van 18:30-20:00 uur. Daarnaast kunnen recreanten jeugdspelers vrijspelen (9 banen).

* Op de donderdag is er een pupillentraining van 17:30-18:45 uur (5 banen).

* En op de donderdag is er een (competitie) jeugdtraining van 18:45-20:00 (5 banen)

* Zowel op de dinsdag als op de donderdag zijn de jeugdtrainingen ook regiotrainingen. Hierdoor kunnen jeugdspelers van andere clubs meetrainen op de dinsdag of op de donderdag.


-Net als dit seizoen zijn er geen jeugdtrainingen tijdens de schoolvakanties.

-Het kan net als dit seizoen voorkomen dat de jeugdtrainer is verhinderd. Wanneer dit het geval is, dan zullen we dit bekend maken via de besloten what’s app groep van BC Veenendaal en kunnen de jeugdspelers onder begeleiding vrijspelen.


Competitie
De competitieteams voor seizoen 2018-2019 zijn bekend gemaakt.

Jeugdteam 1 (onder de 17, mix 1) Twan, Luca, Karlijn en Desiré.

Jeugdteam 2 (onder de 19-17, gemengd) Andy, Jessica en Daniëlle.

Jeugdteam 3 ( onder de 17 mix1-2) Maikel, Anthony, Amber, Anouk en Elisa.

Jeugdteam 4 (onder de 13 Mix1-2) Laurens, Youran, Charlotte en Chiara.


De voorlopige competitie indeling staat al online. Die kunnen jullie zien op
www.badmintonnederland.toernooi.nl 
Dit is de link:
//badmintonnederland.toernooi.nl/sport/clubteams.aspx?id=E6CC6829-811E-4C88-B2E0-EAF952A708E1&cid=59
*De thuiswedstrijden zijn weer op de zaterdag om 12:15.
* We zeggen er nogmaals duidelijk bij dat dit het een concept speelschema is. Er is nog een mogelijkheid dat ze de dagen/tijden van de uitwedstrijden wijzigen (zeker v.w.b. de wedstrijden die op zondag gepland staan). Na de zomer zijn deze dagen definitief. Maar jullie kunnen alvast de periode van september t/m januari in je agenda zetten.


Interne competitie
In het nieuwe badmintonjaar starten we ook een interne competitie. Dit is ontstaan omdat we helaas niet iedereen konden plaatsen binnen de reguliere competitie. Dit heeft voornamelijk te maken met de leeftijdsklassen van de badmintonbond en dat ze daar net buiten vallen.

Om juist die spelers voldoende uitdaging te geven bieden we een interne competitie (voor de spelers die geen competitie spelen).
In de periode van september t/m januari spelen deze spelers 2 keer in de maand op de dinsdag of donderdag van 19:00-20:00 onderlinge wedstrijden (i.p.v. dat ze trainen op die avonden). Hier zullen verschillende jeugdspelers aan deelnemen (evt. ook de recreanten jeugdspelers/ deel van de pupillen) Net als in de reguliere competitie zijn hier punten te verdienen en aan het einde is er een winnaar. De interne competitie zetten we op in de eerste week van het nieuwe seizoen, we starten in de derde week van september.

Verdeling groepen
Net als afgelopen seizoen gaan we kijken of iedereen weer in de juiste jeugdgroep zit. Voor de competitiespelers maakt dit weinig uit, die blijven op de dinsdag en donderdag trainen. Voor de pupillen die overgaan naar de jeugdgroep, of spelers die eigenlijk senioren kunnen spelen (op basis van leeftijd) of de regio jeugdspelers gaan we de komende weken goed kijken wat de behoefte is en wie in welke groep het beste past. De jeugdtrainer zal met alle betreffende jeugdspelers individueel praten (ook met ouders) om aan te horen wat de behoefte is en wat we het beste kunnen doen. Het doel is in ieder geval dat iedereen in een groep komt waar hij/zij zich prettig voelt.

Individuele trainingen.
Ook komend seizoen gaan we mogelijk individuele jeugdtrainingen aanbieden. Dit zijn extra trainingen naast de huidige jeugdtrainingen voor de spelers die graag individueel een slag willen oefenen. Dit gaat waarschijnlijk plaatsvinden op de dinsdag van 20:00-21:00. Na de zomer zullen we hier mogelijk meer bekend over maken.


Voor nu hopen we iedereen de laatste weken in de zaal te zien en na de zomer gaan we ons voorbereiden op het nieuwe badmintonseizoen.


Met vriendelijke groet,
Jeugdcommissie
Jeugdtrainer Jos Bosschaart
Belangrijke mededelingen en teamopstelling jeugd