Logo Flagship

 

 

Flagships zijn enthousiaste verenigingen die in samenwerking met Badminton Nederland een impuls willen geven aan de badmintonsport. Dit doen zij door lokaal en/of regionaal verenigingen bij elkaar te brengen met als doel hen te ondersteunen daar waar nodig en uitwisseling van kennis en ervaring tussen bestuursleden, of andere mensen in de vereniging, tot stand te brengen.

Waarom Flagship?

In 2013 maakte Badminton Duovereniging Veenendaal (BDV) kennis met het parabadminton door de deelname van Eddy Boerman (de Blademintonner) aan ons jaarlijkse Open toernooi. Sinds dat moment hebben wij ons voorgenomen om voor deze groep parabadmintonners iets moois neer te zetten. Wij zijn gestart met het aanbieden van Parabadminton en inmiddels spelen er wekelijks  roltoelers op onze speelavonden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor kleine mensen om badminton te spelen.

Als (voorlopig) hoogtepunt hebben wij in samenwerking met Badminton Nederland sinds 2015 het Nederlands Kampioenschap Parabadminton in Veenendaal georganiseerd. We zijn er trots op dat we hier met behulp van talloze sponsoren en vrijwilligers een groot succes van hebben maken. Toen we hoorden van het fenomeen Flagship hebben we direct besloten om hiermee aan de slag te gaan. Wij hebben veel geleerd op het gebied van evenementen en aangepast badminton en wat is er nu mooier dan anderen hiervan mee te laten profiteren. Graag zetten wij ons in voor de badmintonsport in het algemeen in onze regio en voor Parabadminton in het bijzonder.
Alleen door middel van samenwerking kunnen we ons doel bereiken: zoveel mogelijk mensen laten genieten van onze prachtige sport!

Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over de invulling van onze rol als Flagship of over andere zaken.

Edwin Schriemer (contactpersoon Flagship en voorzitter BDV)