VEENENDAAL Het was bijna een formaliteit, de kampioenswedstrijd van BC ‘t Veen. Maar het moest nog wel ‘even’ gebeuren. De Veenendalers hadden een voorsprong van acht punten opgebouwd op concurrent Badso. Uitgerekend tegen deze ploeg kon ‘t Veen zondag kampioen worden. Dan moest er minimaal één punt gepakt worden. En daarin slaagden de Veenendalers ruimschoots. Dat de wedstrijd zelf uiteindelijk met 5-3 verloren werd, daar maalde niemand om.

Het eerste punt had ‘t Veen direct al te pakken doordat Wouter Fondse en Leon Wegen hun mannendubbel wonnen. Met 21-18, 19-21 en 17-21 was het beslissende punt binnen. ,,Het was een zenuwslopende match, een spannende driesetter die bepalend was voor de titel”, vertelt speelster Dinja van Haastert. ,,Het haalde ook de druk weg voor de overige wedstrijden, waarbij we natuurlijk wel bleven proberen om die te winnen.”

De Veenendaalse mannen sloegen het beslissende punt binnen door hun dubbel te winnen. – Badminton Duo Vereniging

 

TWEESTRIJD

Dat lukte direct al met het vrouwendubbel van Jamie van Brienen en Van Haastert. ,,Een spannende tweesetter”, die met 15-21 en 21-23 naar ‘t Veen ging. ,,In de singels waren de spelers van Badso ons te sterk af en we verloren deze wedstrijden. Wouter en Jamie kwamen in de mix na ver achter te staan, kwamen goed terug in de eerste set, echter wist Badso alsnog de winst te behalen. Leon en ik hadden een makkie in onze mix en hebben overtuigend de pot gewonnen.”

En daarmee is de titel in de vijfde divisie afdeling acht dus voor ‘t Veen. De Veenendalers eindigen de competitie met 88 punten uit 14 wedstrijden, zes punten meer dan Badso. Al de hele competitie ging het tussen deze twee ploegen. Nummer drie BAN 5 volgt met 57 punten. ,,Het hele seizoen zijn we inderdaad in strijd met Badso geweest voor de eerste plek. Samen met hen waren wij bij uitstek de koplopers van onze poule”, vertelt Van Haastert.

Ook het vrouwendubbel werd gewonnen door BC ‘t Veen. – Badminton Duo Vereniging

UIT VEENENDAAL

Mooi aan het team van ‘t Veen is dat iedereen uit Veenendaal zelf komt, de vier spelers en ook trainer Wim van de Craats. ,,Dit is het vijfde seizoen dat Wouter, Leon en ik in hetzelfde team spelen. Jamie is dit seizoen er nieuw bijgekomen en is ons vanuit de zesde divisie komen versterken.”

BOVEN VERWACHTING

Het blijkt dus een gouden team te zijn. Van Haastert: ,,Bij de opening van dit competitieseizoen stelde de trainer de vraag: wat zijn jullie individuele doelen van dit seizoen? Waarop Jamie hard riep: kampioen worden! We deden hier wat lacherig over, omdat we niet verwachtten dat we zo ver zouden gaan komen in een nieuwe samenstelling. Wel hebben we één voor één echte strijdlust en was één ding duidelijk: we wilden alles uit de competitie gaan slepen om zo ver mogelijk te komen. Maar dat we dan kampioen worden is wel boven verwachting en iedereen is ook ontzettend gegroeid in zijn/haar spel.”

PROMOTIE

Door het kampioenschap promoveert ‘t Veen naar de vierde divisie van de bondscompetitie. ,,We zijn ontzettend trots op dit resultaat. Met rozen werden we gefeliciteerd en op de foto gezet. Hierna werd de champagne ontkurkt en proostten we met zijn allen op ons behaalde kampioenschap. We promoveren naar de vierde divisie en ons team blijft in dezelfde samenstelling. Samen gaan we vanaf augustus alles geven in de vierde divisie.”

 

Proosten op de titel. – Badminton Duo Vereniging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Regiosport Veenendaal

Badmintonners ‘t Veen kampioen: ‘Dit is boven verwachting’