VEENENDAAL De badmintonners van BC ‘t Veen zijn hun avontuur in de vierde divisie begonnen met een ruime nederlaag. BC Mariken was in Nijmegen met 7-1 te sterk voor de Veenendalers. Het enige punt werd gemaakt door Wouter Fondse die zijn enkelpartij won van Martijn van Rossum.

Anders dan de uitslag doet vermoeden, deed ‘t Veen echt wel goed mee in de partijen. Zeker in het mannen- en vrouwendubbel en de gemengd dubbels. ,,In het mannendubbel waren er inderdaad kansen, maar de tegenstanders waren net iets beter. Het zelfde gold voor de vrouwendubbel: in de tweede set speelden zij een tactisch spel”, vertelt ‘t Veen-speelster Dinja van Haastert. 

EERSTE PUNT BINNEN

,,De tegenstander was in de enkelpartijen van Leon (Wegen) en mij duidelijk beter. Jamie (van Brienen) verloor, maar dit was wel een spannende wedstrijd. Wouter won en sleepte ons eerste punt in de vierde divisie binnen.” 

,,Als laatste speelden we de gemengd dubbels, deze gingen gelijk op. Met name de wedstrijd van Leon en mij was heel spannend. Wij waren sterker, maar maakten op het einde te veel fouten waardoor we de wedstrijd in drie games verloren.”

RUIMTE VOOR VERBETERING

En dus was de kennismaking voor ‘t Veen met de vierde divisie er één met kansen, maar met een ruime nederlaag. Van Haastert: ,,Er is duidelijk ruimte voor verbetering en dat zien wij als iets positiefs. We zijn daarom hard aan het trainen voor een sneller, slimmer en krachtiger spel en zijn er zeker van dat we door middel van trainen en ervaring in de vierde divisie onszelf naar een hoger niveau gaan tillen!”

 

 

BC ‘t Veen heeft kansen bij debuut in vierde divisie maar moet ruime nederlaag incasseren