VEENENDAAL In een aantrekkelijke streekderby heeft BC ’t Veen het niet gered om thuis veel punten te pakken tegen de directe concurrent op de ranglijst, Netwerk 2 uit Ede. De Veenendaalse badmintonners gingen met 2-6 onderuit.

Leon Wegen en Wouter Fondse mochten beginnen met de herendubbel en speelden een prima wedstrijd. Met twee ruim gewonnen games stond de thuisploeg meteen voor. De damesdubbel ging niet zo goed als gehoopt, Dinja van Haastert en Jamie van Brienen kwamen tekort tegen de bezoekers.

Met een 1-1 tussenstand begonnen de singels. Wegen startte sterk en pakte meteen een grote voorsprong. Helaas kwam zijn tegenstander terug in de wedstrijd en verloor Wegen de eerste set nipt (20-22). Na een goede tweede set (21-15) stond het weer gelijk. De laatste set kwam de kopman van ‘t Veen ruim achter, vocht zich terug maar vond toch zijn Waterloo (20-22). Van Brienen maakte het niet zo spannend en ging in twee sets onderuit tegen een goed spelende tegenstandster.

Aan Van Haastert en Fondse de taak om de punten te pakken voor de Veenendalers. Van Haastert speelde misschien wel haar beste single van het seizoen, maar moest het onderspit delven in twee spannende sets (19-21 19-21). Fondse speelde gedreven als altijd en had het alleen in de eerste set moeilijk (22-20). De tweede set kon hij de wedstrijd afmaken met mooi gevarieerd spel (21-14).

De mixenpartijen leken op elkaar. Zowel Wegen/Van Haastert als Fondse/Van Brienen kwamen met goed spel 1-0 voor, maar konden het daarna niet volhouden. Met twee keer 1-2 werd de dag afgesloten met een 2-6 nederlaag.

Door deze wedstrijd is Netwerk ’t Veen gepasseerd op de ranglijst. Over twee weken is de volgende wedstrijd, dan ontvangt ’t Veen één van de topteams uit de competitie: BC Mariken 3.

 

Bron: Regiosport Veenendaal

BC ’t Veen in eigen huis onderuit tegen concurrent Netwerk