BC ’t Veen 1 begon de uitwedstrijd tegen Harderwijk 3 met invalster Leonora Schriemer – van Werven, dit omdat Dinja van Haastert afwezig was. Samen met Jamie van Brienen speelde ze de damesdubbel. Het was te merken dat ze nog niet helemaal op elkaar ingespeeld waren. De eerste set ging nog gelijk op (21-17) maar de tweede set kon het gelegenheidsduo geen vuist maken (21-9).

De herendubbel staat vaak garant voor een winstpartij voor de mannen uit Veenendaal en dat was deze wedstrijd niet anders. In beide sets was het spannend maar het was het duo Leon Wegen/Wouter Fondse dat aan het langste eind trok (18-21 18-21).
Met een gelijkstand werd er aan de vier singles begonnen. Wegen mocht als eerste heer aantreden en deed dat zeer verdienstelijk. In de eerste set waren hem de twee setpunten niet gegund (22-20). In het tweede bedrijf kreeg hij last van fysiek ongemak en was hij niet bij machte het hoge niveau vast te houden (21-8).
Schriemer – Van Werven mocht aantreden tegen de beste dame van Harderwijk. Ondanks een gebrek aan wedstrijdritme maakte ze het haar tegenstandster, zeker in de eerste set, behoorlijk lastig (21-15 21-11).

Aan Wouter Fondse de taak om de schade te beperken en hier slaagde hij in. De tweede heer van Harderwijk kreeg alle hoeken van het veld te zien en zo werd het een gemakkelijke overwinning voor de speler van ’t Veen (9-21 13-21).
Van Brienen speelde een puike eerste set maar kwam net te kort (21-17). In de tweede set stond er halverwege een veelbelovende 11-10 op het scorebord maar hierna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit (21-11).

In de mixen was er een enorme opgave om toch nog de broodnodige punten te pakken. In beide wedstrijden kwam het aan op een beslissende derde set.
Schriemer – Van Werven/Wegen stonden na een verloren eerste set (21-14) met 19-14 achter. Met mooi spel en zeven punten op een rij werd er alsnog een derde set uitgesleept. Hierin waren kansen voor het team uit Veenendaal maar ze belandden net aan de verkeerde kant van de score (21-18).
Van Brienen/Fondse kende een bedroevende start. Met slap spel werd het Veense duo weggespeeld. Na een 11-4 achterstand werden er betere keuzes gemaakt en kwam de eerste mix nog dichtbij (21-18) maar het was niet genoeg om de set winnend af te sluiten.

De teams deden na deze set niet meer voor elkaar onder en voor elk punt werd gestreden. Met een sterk einde werd de set binnengehaald (18-21). De derde set draaide uit op een ware thriller. Ondanks twee wedstrijdpunten voor Harderwijk was het BC ‘Veen wat met de winst in de mix naar huis ging (22-20).

Met drie punten blijft het spannend voor team uit Veenendaal. In de komende wedstrijden zullen meer punten gepakt moeten worden, anders wordt het wel heel spannend in de strijd tegen degradatie. Zaterdag mag het team om 12.00 uur aan de bak tegen Kantjils 1 uit Wageningen. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Vallei, entree gratis.

Nipte nederlaag BC ’t Veen tegen concurrent Harderwijk