BC 't Veen moest hard werken voor de punten. Lange tijd viel het net niet de goede kant op, maar aan het eind kwam alles goed.
BC ‘t Veen moest hard werken voor de punten. Lange tijd viel het net niet de goede kant op, maar aan het eind kwam alles goed. @tedxmedia

Handhaving voor badmintonners BC ‘t Veen na moeizame remise tegen concurrent: ‘Je voelde de druk’

Badminton
 

VEENENDAAL Het is de badmintonners van BC ’t Veen gelukt om zich te handhaven in de vierde divisie. Tegen concurrent De Kantjils uit Wageningen moesten minimaal drie punten worden gehaald. Dat lukte ternauwernood. Voor aanvang van de laatste twee partijen van de avond, stond er een 2-4 achterstand op het bord. Maar het kwam goed voor de Veenendalers. 

 

door Roberto Cancian

De twee gemengde dubbelpartijen moesten zorgen voor de bevrijding. Daar zorgden Dinja van Haastert en Leon Wegen voor door hun partij te winnen. Bij het beslissende punt van de 30-jarige Van Haastert werd ook op de baan naast haar gejuicht door de ploeggenoten die nog bezig waren met hun duel. De 3-4 tussenstand was toereikend voor lijfsbehoud. Uiteindelijk werd ook het laatste duel gewonnen zodat de wedstrijd na twee en een half uur in 4-4 eindigde. ,,Een enorme opluchting”, zei Leon Wegen. ,,Het begin van ons was niet goed. Je voelde toch de druk”, zei Dinja van Haastert. 

ENORM GEGROEID

Wim van de Craats, de trotse coach van het team, voegde zich even later bij het team. ,,Het team is enorm gegroeid dit seizoen. Dat wil ik echt benadrukken”, zei hij met een glimlach. Het zorgde ervoor dat de opluchting plaats maakte voor blijdschap bij Leon Wegen, Wouter Fondse, Jamie van Brienen, Viona Lapré en Dinja van Haastert. ,,Het doel voor deze avond was handhaving. Dat is gelukt”, zei een blije Dinja van Haastert na het duel in Sporthal De Vallei.

(de tekst gaat verder onder de foto)


De mannen Leon Wegen en Wouter Fondse in actie tijdens hun dubbelspel. – @tedxmedia

DIRECT TIK UITDELEN

Voor aanvang van het duel stond BC ’t Veen op plek zes met drie punten meer dan nummer zeven De Kantjils. Goed starten was het motto voor de ploeg uit Veenendaal. ,,Onze eerste twee dubbels gaan vaak goed, het was zaak die te pakken om direct een tik uit te delen.” Waar de mannen wonnen, verloor het duo Van Haastert/Van Brienen. De twee enkelspelen werden vervolgens ingeleverd waarna de 1-3 tussenstand toch voor wat onrust zorgde. ,,We wisten dat het daarna in de singles lastiger zou worden.”

VEERKRACHT EN VECHTLUST

Dat het uiteindelijk nog 4-4 werd, doordat beide gemengd dubbelpartijen werden gewonnen, zei veel over de veerkracht en de vechtlust van de ploeg. ,,Deze vierde divisie is pittig genoeg. Voor BC ’t Veen op dit moment het hoogst haalbare”, zei Dinja van Haastert terwijl ze vroeg of er nog iets open was in de buurt om een drankje te doen met het team. 

Vanaf haar zevende jaar is de als verpleegkundige werkzame Van Haastert al met een badmintonracket in de zaal te vinden. ,,Ik woon mijn hele leven in Veenendaal en kom uit een echte badmintonfamilie. Mijn ouders hebben ook allebei badminton gespeeld. Mijn vader is zelfs trainer geweest van mijn moeder, zo hebben ze elkaar leren kennen.” 

(de tekst gaat verder onder de foto)


Dinja van Haastert: ,,We wisten dat het in de singles lastiger zou worden.” – @tedxmedia

Voor het beslissende duel had ze ook zeker de spanning gevoeld. ,,Voor ons is dit een geweldige afsluiting van het seizoen. We hebben een gezellige ploeg. Een ploeg met strijders en een echte winnaarsmentaliteit.” 

BESTE UIT MEZELF HALEN

Tot twee weken terug leek BC ’t Veen degradatie nog nauwelijks te kunnen ontlopen. Winst tegen Smashing, gevolgd door een overwinning op concurrent Didam, bracht de ploeg naar de veilige zesde plaats. Die plek wist de Veenendaalse formatie nu vast te houden. De winst van BC ’t Veen bezegelde het lot van De Kantjils uit Wageningen dat net als Didam een stapje terug zal moeten doen. ,,Het is een relatief kort competitieseizoen geweest, nu volgen er toernooien. Ook ga ik een aantal leuke uitdagingen op hardloopgebied uitzoeken. Dat is mijn passie. In het dagelijkse leven wil ik altijd het beste uit mezelf halen, zowel in de sport als in mijn werk in het ziekenhuis. Het is altijd leuk om een doel te hebben”, kijkt ze alweer vooruit.


Blijdschap bij het team nadat het toch gelukt is zich te handhaven in de vierde divisie. – Roberto Cancian

Afbeelding
Afbeelding
Foto’s: Ted Walker
 
Handhaving voor badmintonners BC ‘t Veen na moeizame remise tegen concurrent: ‘Je voelde de druk’